понеділок, 26 жовтня 2015 р.

Керівники гуртків

Куратор: Вороніна Галина Леонідівна
Староста: Притула Людмила Миколаївна, керівник гуртка БДЮБ м. Лозова.

Термін навчання 21.09 –30.10.15р. 
Кількість слухачів. 26 особи.
 Проведено фахову контрольну роботу для слухачів курсів підвищення кваліфікації, яка засвідчила, що керівники гуртків (художньо-естетичного спрямування), мають достатній рівень знань професійної підготовки – 9 осіб та високий -14 осіб.
У процесі вивчення спецкурсу «Українська художні культура» широко використовували такі інтерактивні методи навчання, як дискусії, ділові ігри, кейс-метод, метод проектів тощо. Особливу увагу на цьому етапі приділяли виробленню вмінь щодо здійснення супроводу вихованців. Для кожної групи вмінь підбирали відповідні завдання. Так, слухачам пропонували для вироблення: інтелектуально-проектувальних умінь: на основі вивчення матеріалу за рекомендованою літературою, мультимедійними електронними, мережними ресурсами скласти порівняльну характеристику основних видів навчальних ресурсів для знайомства з набутками художньої культури регіону.
Під час проведення педагогічної практики та роботи в групах біли змодельовані заняття в гуртках (художньо-естетичного напряму).
Під час підсумкової конференції та майстер класів, були обговорені питання:
1. Педагогічне навантаження керівника гуртка та зміни нормативно-правової бази.
2  Кількість груп по роках та рівнях, кількість в них дітей:
3. Аналізувалася організаційно-педагогічна робота (комплектування гуртка, робота зі школами та батьками вихованців, заходи по збереженню контингенту вихованців, заходи, щодо укріплення матеріально - технічної бази гуртка).
4. Висвітлена значущість інструктивно-методичної роботи (підготовка доповідей та активна участь у педагогічних радах, співпраця з КВНЗ ХАНО, участь семінарах-практикумах, конференціях району та міста Харкова, підготовка методичних матеріалів, тем тощо).
5. Обговорювались питання організаційно-масової роботи в гуртках (підготовка команд, учасників конкурсів, фестивалів, звітних концертів, району, міста; участь у конкурсах, виставках, змаганнях, районних, міських, всеукраїнських та міжнародних; проведення масових заходів серед вихованців гуртків ).
6. Розглядалися питання виховної та естетичної роботи (форми індивідуальної роботи, робота з обдарованими дітьми, з дітьми, що потребують підвищеної педагогічної уваги та ін.; та значущість роботи з охорони безпеки життєдіяльності вихованців).

Немає коментарів:

Дописати коментар